אחסון יין

אחסון יין

בבר המצווה של בעלי הוא קיבל בקבוק יין נדיר. מעניק התשורה איחל לו לפתוח את הבקבוק לציון אירוע חשוב בחייו הבוגרים. הבקבוק הזה עבר איתו שנים מבית לבית עד שהתחתנו. בערב הצעת הנישואין למדנו שנינו שלא מספיק לקנות בקבוק יין מעולה משנת בציר מצוינת, צריך גם לדעת כיצד לאחסן את היין על מנת שהשקעה יקרה לא תרד לטמיון ותותיר טעם רע בפה…

זה נכון שיין קצת יותר מפונק ממשקאות ומאכלים אחרים ובכל זאת, עם קצת תשומת לב והבנת העקרונות הפשוטים, תוכלו גם אתם להאריך את חייו של היין המשובח שרכשתם, גם לאחר שפתחתם אותו.

יין לא אוהב חום, וגם לא קור…

טמפרטורת השימור האופטימאלית, של היין הלבן והאדום, נעה בין  14 ל-18 מעלות צלזיוס. שמירה על טמפרטורה כזו בבית מגורים בארצנו אינה פשוטה. יחד עם זאת, הנה כמה טיפים שיכולים לעזור: אל תאחסנו את היין במטבח, שם הטמפרטורה משתנה תכופות. הרחיקו את היין ממוקדי חום וקור, כתנורים, כיריים ומזגנים. אחסנו במקום מוצל, אפל וקריר והימנעו משמש ישירה.

יין צריך לשכב…

הלחות האופטימאלית לשימור היין נעה בין 60% ל- 70%. הלחות הנכונה שומרת על הפקק!

תוכלו לעזור בשמירת לחות הפקק על ידי אחסון הבקבוק בשכיבה. כאשר הבקבוק שוכב לאורך זמן, פקק השעם נרטב מן היין, מתנפח ואוטם היטב את צוואר הבקבוק. כך נמנעת חדירת חמצן מבחוץ. בתנאי לחות גבוהים מדי יתכסה הפקק בעובש. לעומת זאת, כאשר הפקק יבש מדי, קיימת סכנה לחדירת אויר מדופן הבקבוק פנימה, אל היין. כאשר הפקק יבש יהיה קשה לחלצו מהבקבוק!

יין מעדיף חושך!

הימנעו מחשיפת בקבוקי היין לשמש ישירה. קרינת שמש ישירה וחשיפה מתמדת לאור פוגמת בגוון היין ומאיצה תהליכי חמצון הפוגמים בטעמו של היין ובניחוחו. אחסנו את היין במקום אפל (כמחסן או ארון סגור).

 

ומה עוד?

ריחות שונים עשויים להיקלט ביין, לכן הימנעו מאחסון היין בסביבה בעלת ריחות חזקים. כמו כן, השתדלו לא לטלטל את היין. ישנה מסורת שגורסת שתזוזה מפריעה להתבגרות היין.

חשוב לדעת כי רק יינות איכותיים יכולים להישמר לאורך זמן.

ואם פתחנו את הבקבוק?

אם פתחתם את היין תוכלו לשמור עליו במקרר. היין הלבן יחזיק מעמד כשבוע והאדום כעשרה ימים. שימוש בפקק ואקום ייעודי שהוא בהחלט פריט חובה בכל בית, ימנע את חמצון היין ויאריך את חייו בבקבוק שנפתח. כאשר מוציאים את היין מהמקרר יש לאוורר ו"לחדרר" אותו. (היין יוצא מהמקרר בטמפ' של כ-4 מעלות וטמפ' השתייה הרצויה היא 17 מעלות. מומלץ להוציא את הבקבוק כרבע שעה לפני השתייה, לפתוח אותו ולהעביר אותו לדיקאנטר)  או פשוט להשאיר את הבקבוק פתוח כחצי שעה לפני השתייה.

מקרר יין, מרתף או קצת ידע ותשומת לב

ניתן לרכוש מקררי יין ביתיים שיעשו עבורכם את עבודת האחסון וישלטו בטמפרטורות ובלחות. אם אתם משוגעים לדבר, תוכלו להקים את מרתף היין שלכם וליצור בו את תנאי האחסון הרצויים. אבל בהחלט אפשר עם קצת תשומת לב וידע, למנוע פגיעה ביין כתוצאה מאחסון לקוי ולהאריך את חיי המדף שלו.

לסיכום: אחסון נכון של בקבוקי היין הוא בשכיבה, במקום קריר ואפל. שלושת התנאים הללו ימנעו את היווצרותם של פגמים ביין כתוצאה מאחסון לקוי.

את כל הפריטים שישמרו על הערך והטעם של היין שלכם תוכלו למצוא ביקב בהט או במוצרים ליין.

לשלב פריטים מכירתיים לאחסון יין בלינק לתמונה.